Ako zarobiť na webe?

Ak čakáte, že vďaka práci online okamžite zbohatnete, musíme Vás sklamať. Takto to nefunguje. Ako každá práca, aj práca na webe si vyžaduje čas, úsilie a určité obete. Je len na Vás, či si chcete prilepšiť pár eur mesačne alebo chcete, aby Vás práca na webe živila. Zárobok bude závisieť od miery Vašej aktivity. Skúsiť to môžete napríklad na vlastnom blogu!

Zarábajte na svojom blogu

Zriadiť si v dnešnej dobe blog nie je žiadne umenie. A urobiť to môžete celkom zadarmo. Ak využijete napríklad veľmi obľúbený WordPress. Na internete nájdete veľa postupov, vďaka ktorým si blog určite budete vedieť založiť. Okrem toho, jednoduchšie šablóny blogu sú celkom zadarmo. Ak by ste chceli čosi zložitejšie, budete si musieť priplatiť. Na začiatok však iste postačí jednoduchá šablóna zdarma. Poďme však už k samotným možnostiam zárobku.

  • Tvorte hodnotný obsah, PR články, platené recenzie. Ak si získate pravidelných čitateľov blogu, máte možnosť pridávať sem aj PR články, či platené recenzie. Uvedieme si príklad. Ste veľkou fanúšičkou kozmetiky. Pravidelne si kupujete nové výrobky, ktoré testujete a o výsledkoch svojich testov informujete na blogu čitateľov. Existuje teda možnosť, že začnete spolupracovať s predajcom takejto kozmetiky. A ten Vám bude platiť za pozitívne recenzie, ktoré o jeho kozmetike napíšete.
  • Umiestnite na svoj blog reklamu. Tento spôsob zárobku je celkom jednoduchý. Aj tu ale platí, že musíte mať pravidelnú návštevnosť a čitateľov. Stačí, ak sa zaregistrujete do reklamnej spoločnosti, ako napríklad Etarget alebo Google Adsense. Po registrácii sa na Vašom blogu bude zobrazovať relevantná reklama. To znamená, že ak máte blog o móde, bude sa tu zobrazovať reklama na e-shopy s módou a podobne. Zaplatené dostanete buď za každý klik na reklamu alebo percento zo zisku za každého skutočného zákazníka.
  • Spätné odkazy. Tu sa tiež veľmi nenarobíte. Ale ako v každom prípade, aj tu je čítanosť blogu nutnosťou! Podstata spätných odkazov spočíva v tom, že po odkliknutí slovíčka alebo slovného spojenia na Vašom blogu bude čitateľ presmerovaný na stránku zadávateľa. Kto je zadávateľ? Ten, kto Vám za umiestnenie spätných odkazov zaplatí.
  • Predávajte samy seba a svoje myšlienky. Viete niečo, čo ostatní nevedia? A myslíte si, že ľudia budú ochotní Vám za Vaše myšlienky zaplatiť? Tak v tom prípade vytvorte e-book. Ten môžete vďaka blogu distribuovať a predávať. Takto fungujú mnohí blogeri, ktorí sa zaoberajú napríklad zdravou výživou, či cvičením a chudnutím.

Ak píšete blog s radosťou, baví Vás to a nemusíte sa premáhať, určite by ste o týchto možnostiach zárobku mali pouvažovať. Môžete si zarobiť pár eur navyše. Ale ak sa Vám bude dobre dariť a budete mať množstvo fanúšikov, dokážete zarobiť aj celkom slušne. Tak do toho!

 

FOTO: © SolisImages / Dollar Photo Club

 

Pridaj komentár